Vastuullisuus

TAVOITTEENA HIILINEUTRAALIT KAUPPAKESKUKSET 2030

 

Tiesitkö tämän Koskikeskuksesta?

 

Teemme aktiivisesti töitä sen eteen, että energian- ja vedenkulutuksemme vähenisi. Seuraamme kiinteistön energian- ja vedenkulutusta ja teemme pikaisia korjausliikkeitä näihin havaintoihin perustuen. Kun teemme rakennuksessa tarvittavia korjaustoimenpiteitä, otamme aina huomioon energiatehokkuuden parantamisen.

Kaikki Koskikeskuksessa käyttämämme sähkö on vihreää sähköä.

Tavoitteenamme on vähentää energiankulutusta 10 % vuosina 2019–2025. Tämä tarkoittaa, ettei vuonna 2025 tulisi Koskikeskuksessa kulua enempää sähköä ja lämpöenergiaa kuin 159 kWh/m2 vuodessa. Vuonna 2021 kulutimme 188 kWh/m2.

Vedenkulutuksen osalta tavoitteenamme on, että kävijämme kuluttavat alle 5 litraa vierailijaa kohden vuositasolla. Koskikeskuksessa vedenkulutus oli 4,9 l / vierailija vuonna 2021, joten tavoitteenamme on ylläpitää tämä taso tulevaisuudessakin.

Osana Cityconia Koskikeskus noudattaa yhtiön vastuullisuusstrategiaa. Tärkeänä osana sitä ovat ympäristösertifioinnit, joilla arvioidaan rakennusten käytön ympäristövaikutuksia.

Koskikeskukselle on myönnetty BREEAM In-Use -ympäristösertifiointi Good -tasolla. Sertifiointi koskee sekä keskuksen teknisiä ominaisuuksia että ylläpitoa. BREEAM In-Use on kansainvälinen rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmä, joka tähtää rakennuksen käytön ympäristövaikutusten vähentämiseen ja terveellisempien tilojen kehittämiseen.

P-Koskikeskuksesta löydät latauspaikkoja hybridi- ja sähköautoille.

Koskikeskus hyödyntää virtaavaa koskea niin lämmityksessä kuin viilennyksessäkin, koskilämmön ja koskikylmän avulla.

Koskikeskuksen katolla on kaksi mehiläispesää, yhteensä noin 40 000 mehiläistä. Pölyttävät hyönteiset ovat elintärkeitä ihmisille, sillä ne pölyttävät suurimman osan maailman kasveista. Näin maailmassa riittää ravintoa sekä hyötykasveista että metsämarjoista. Samalla mehiläiset huolehtivat ympäristön monimuotoisuudesta ja tuottavat monia hyödykkeitä, kuten lääketeollisuuden raaka-aineita ja hunajaa. Koskikeskuksen mehiläisten tuottamaa omaa hunajaa voi maistella kauppakeskuksen kahviloissa.
 

Vastuullisuus Cityconissa

Citycon on johtava kaupunkikeskusten omistaja ja kehittäjä Pohjoismaissa ja Baltiassa. Cityconilla on 33 päivittäistavaravetoista, monikäyttöistä keskusta Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Viron suurimmissa kaupungeissa. Tuotamme yhteisöille arvoa kehittämällä keskuksia asumiseen, shoppailuun, työskentelyyn ja vapaa-aikaan. Luomme kaupunkeja täynnä elämää ja olemme sitoutuneet kestävään kehitykseen kaikessa toiminnassamme.

Citycon on hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Kiinteistökantamme tulee olemaan 100-prosenttisesti energiatehokas ja toimii uusiutuvalla energialla. Kaikki
toimitilamme tulevat olemaan ympäristösertifioituja ja niihin pääsee helposti niin julkisilla kulkuvälineillä, polkupyörällä, jalan kuin sähköajoneuvoillakin.

Citycon tekee aktiivista yhteistyötä paikallisten yhteisöjen kanssa. Järjestämme keskuksissamme Pohjoismaissa useita satoja tapahtumia ja yhteisötoimintaa
vuosittain. Nämä ovat hankkeita, jotka inspiroivat meitä saavuttamaan vastuullisuustavoitteemme.

Lue lisää Cityconin vastuullisuusstrategiasta tästä