Vastuullisuus

Vastuullisuus kuuluu päivittäiseen työhömme

 

Cityconilla on velvollisuus ja mahdollisuus vaikuttaa myönteisesti ihmisiin, yhteisöihin ja ympäristöön. Uskomme, että toimimalla vastuullisesti luomme arvoa pitkällä aikavälillä. Olemme sitoutuneet kestävään kehitykseen kaikessa toiminnassamme.

Citycon on hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Kiinteistökantamme tulee olemaan 100-prosenttisesti energiatehokas ja toimii uusiutuvalla energialla. Kaikki toimitilamme tulevat olemaan ympäristösertifioituja ja niihin pääsee helposti niin julkisilla kulkuvälineillä, polkupyörällä, jalan kuin sähköajoneuvoillakin.
 

Tavoitteena hiilineutraalit kauppakeskukset vuonna 2030

 

Me Koskikeskuksessa uskomme, että vastuullisuus rakentuu oikeista teoista. 

Teemme aktiivisesti töitä sen eteen, että energian- ja vedenkulutuksemme vähenisi. Seuraamme kiinteistön energian- ja vedenkulutusta ja teemme pikaisia korjausliikkeitä näihin havaintoihin perustuen. Kun teemme rakennuksessa tarvittavia korjaustoimenpiteitä, otamme aina huomioon energiatehokkuuden parantamisen.

Kaikki Koskikeskuksessa käyttämämme sähkö on vihreää sähköä.

Osana Cityconia Koskikeskus noudattaa yhtiön vastuullisuusstrategiaa. Tärkeänä osana sitä ovat ympäristösertifioinnit, joilla arvioidaan rakennusten käytön ympäristövaikutuksia. Koskikeskukselle on myönnetty BREEAM In-Use -ympäristösertifiointi Good -tasolla. Sertifiointi koskee sekä keskuksen teknisiä ominaisuuksia että ylläpitoa. BREEAM In-Use on kansainvälinen rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmä, joka tähtää rakennuksen käytön ympäristövaikutusten vähentämiseen ja terveellisempien tilojen kehittämiseen.

P-Koskikeskuksesta löydät latauspaikkoja hybridi- ja sähköautoille.

Koskikeskus hyödyntää virtaavaa koskea niin lämmityksessä kuin viilennyksessäkin, koskilämmön ja koskikylmän avulla.

Koskikeskuksen katolla on kaksi mehiläispesää, yhteensä noin 40 000 mehiläistä. Pölyttävät hyönteiset ovat elintärkeitä ihmisille, sillä ne pölyttävät suurimman osan maailman kasveista. Näin maailmassa riittää ravintoa sekä hyötykasveista että metsämarjoista. Samalla mehiläiset huolehtivat ympäristön monimuotoisuudesta ja tuottavat monia hyödykkeitä, kuten lääketeollisuuden raaka-aineita ja hunajaa. Koskikeskuksen mehiläisten tuottamaa omaa hunajaa voi maistella kauppakeskuksen kahviloissa.
 

Strategiamme perustuu pitkäaikaisten vastuullisuuslupauksiemme kuuteen prioriteettialueeseen

 

Hiilineutraalius

Citycon saavuttaa hiilineutraaliuden vuoteen 2030 mennessä

Yhteisönsä keskus

Citycon tuo ihmiset yhteen

Luonnonvarojen kestävä käyttö

Citycon suojelee luonnon monimuotoisuutta koko toiminnassaan

Kestävä arvoketju

Citycon edistää kestävää kehitystä yhdessä sidosryhmiensä kanssa

Kestävä liikenne 

Citycon edistää kestävää liikennettä keskuksissaan

Erinomainen käytännön toteutus

Citycon jatkaa läpinäkyviä ja luotettavia vastuullisuustoimia

Lue lisää