Oikeita ekotekoja ympäristömme hyväksi

Me Koskikeskuksessa uskomme, että vastuullisuus rakentuu oikeista teoista. 

Teemme aktiivisesti töitä sen eteen, että energian- ja vedenkulutuksemme vähenisi. Seuraamme kiinteistön energian- ja vedenkulutusta ja teemme pikaisia korjausliikkeitä näihin havaintoihin perustuen. Kun teemme rakennuksessa tarvittavia korjaustoimenpiteitä, otamme aina huomioon energiatehokkuuden parantamisen.

Kaikki Koskikeskuksessa käyttämämme sähkö on vihreää sähköä.

Osana Cityconia Koskikeskus noudattaa yhtiön vastuullisuusstrategiaa. Tärkeänä osana sitä ovat ympäristösertifioinnit, joilla arvioidaan rakennusten käytön ympäristövaikutuksia. Koskikeskukselle on myönnetty BREEAM In-Use -ympäristösertifiointi Good -tasolla. Sertifiointi koskee sekä keskuksen teknisiä ominaisuuksia että ylläpitoa. BREEAM In-Use on kansainvälinen rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmä, joka tähtää rakennuksen käytön ympäristövaikutusten vähentämiseen ja terveellisempien tilojen kehittämiseen.

P-Koskikeskuksesta löydät latauspaikkoja hybridi- ja sähköautoille.

Koskikeskus hyödyntää virtaavaa koskea niin lämmityksessä kuin viilennyksessäkin, koskilämmön ja koskikylmän avulla.

Koskikeskuksen katolla on kaksi mehiläispesää, yhteensä noin 40 000 mehiläistä. Pölyttävät hyönteiset ovat elintärkeitä ihmisille, sillä ne pölyttävät suurimman osan maailman kasveista. Näin maailmassa riittää ravintoa sekä hyötykasveista että metsämarjoista. Samalla mehiläiset huolehtivat ympäristön monimuotoisuudesta ja tuottavat monia hyödykkeitä, kuten lääketeollisuuden raaka-aineita ja hunajaa. Koskikeskuksen mehiläisten tuottamaa omaa hunajaa voi maistella kauppakeskuksen kahviloissa.